24 Haziran 2009

Vampirlede baseball oynar laayn!



Zamanında millet "höö twilight bööö edward!" diye tutuşurken, ben serinin tüm kitaplarını
türkçe ve ingilizce okuyup ezberliyordum sanırım. zira herkes başka şeylerden bahsederken yaşasın ben twilight'dan bahsedecegim. ne mutlu bana.

Bu video, twilight da ki meşhur baseball sahnesi. favori sahnelerden biri. gerçi ben; "ısırdı mı?! ısırsın bella'yı boynundan!, ağzından mı öptü? layn öp artık!" sahnelerini daha çok sevmeme rağmen, super massive black hole ve alice'in atış hareketleri (o bacak nasıl açılıyor arkadaş?!) sayesinde bu sahneyi de favorilerim arasına yerleştirdim. evet bırak edward'ı da ben erkek olsam alice'e yazardım.

victoria da çok güzel tabii...

son bir bilgi ekleyelim. biz kitapları tekrar tekrar okurken, adamlar boş durmuyor tabii ki.
20 kasım 09'da the twilight saga: new moon gösterime girecek. 2. kitapdaki gibi "jack allah belanı versin, git de edward gelsin" diye çok darlanıcaz ama yapıcak birsey yok. edward geri dönecek sonuçta.. sakin biraz.. :))

20 Haziran 2009

Ah Şu Kadınlar..


Son bir kaç gündür blog yazarları kadınların kadınlara olan düşmanlığından söz edip duruyorlar, bende kendi payıma düşeni biraz biziklemek istedim. Burdan da belirtmeliyim ki, hepsi çok güzel yazılardı, ellerinize sağlık.

Şimdi, kadının kadına olan düşmanlığı deyince pek çoğunuz gibi benimde aklıma erkek faktörü geliyor maalesef. Bazı kadınlar, diğerlerini ezerek, kötüleyerek erkek gözünde daha iyi bir yer de olma hayalleri kurduklarından dolayı, asla evrimini tamamlayamamış insan durumuna düştüklerini göremezler. "Ay şuna bak kamil can, salak kız manitasına neler yapıyor, ay blog da göt yazmış ne kadar ayııııp, kız dedigin az alttan almasını bilirr yaaa, ben hiç öyle şeyler yapmam..bik bik vik vik..." gibi yorumlar yapılmaması içten bile değildir. Peki nedir bu kızımızın derdi, tasası? Şöyle ki; yanındaki adama "bak osman can ben ondan daha iyiyim. Ye beni, kütürdet beni!" imajı vermek.

Ha o osmanlar, kamiller kıymet biliyorsa ne ala memleket, ah ne güzeldir istanbul! Ama işte sorun şu ki; erkekte kıymet bilmez ki. Erkek dedigin üç kağıtçıdır. O seninle, x hatun arasında ayrım gözetmez. Hepiniz aynısınız der geçer. O dedikoducu ise sende dedikoducusundur. Niye kendi kendini ne ele veriyorsun ki canım ablacım. Ne için döküyorsun güzel dilini? Evrimini tamamla da rahatla önce.

Yanlış anlaşılmasın; erkekler 10 numaradır, ne güzeldir onlarla hayat, allah başımızdan eksik etmesindir ama abartmamak lazım. Örnek verelim; kendinizi hikayenin hatun kişisi yerine koyun. Sevgilinizin eski kız arkadaşını bir türlü hazmedemiyorsunuz, içten içe deli oluyorsunuz kıza. Sonuçta her iki tarafta başka birileri ile beraber, uzun soluklu ilişkiler içinde. Ama gelin görün ki; her iki tarafta allahtan belalarını aradıkları için midir bilinmez, arada tekrar tekrar eski defterler açılır. Erkek merakının kurbanı olur, çünkü kadın ego tatmini peşindedir. Ya da yeni kızdan hoşlanmıyordur, tek amacı huzursuz etmektir.


Ne olur? Erkek eskisine "seni bir türlü unutamadım, ne güzel koştururdun peşinden beni, ah yıllanmış şarap gibisin şerefisizim!" türünde saçmalıklarla onun egosunu zirve yaptırır. Çakal eski sevgili ise; "bak benim ne güzel ilişkim var, ama bu da dursun kenarda, herkes beni sevsin layn!" düşüncesindedir. Erkek avdır, eski sevgilide yeni manita anlamaz avlar, rahatlar.

Bu hüzünlü ve tipik hikayenin sonunda, yeni manita hep eskiyi suçlar. "Vay ahlaksız, vay cibiliyetsiz kadın!" diye.. Şimdi tek suç eski manitanın mıdır? Tabii ki hayır. Kadın o, ego tatmini istiyor. Doğasında var ne yapsın.. Diğer bir yandan, niye kadının aklına, kendi erkeği zannettiği adamın karaktersiz ve kaypak bir erkek olduğu gelmez? Niye onu suçlamaz, neden bu kadar zavallı gibi davranır? Diyorum ben size, eski sevgililer sizin erkeğinizden gazı almadığı sürece zararsızdırlar. Sevgilinizde erkek olsun biraz da, arkasından güldürmesin kendine değil mi?

Şimdi sosyal mesaj veriyorum, biraz ciddiye alınsın.. :P
Siz kadınlar, evriminizi tamamlayın. Diğer kadınları sevin, kollayın. Onlarda sizden. Sataşmayın. Bakın keyfinize. Hayata karşı sağlam bir duruşa sahip olmayan erkeklerden uzak durun, kendi neslinizi sırf bu yüzden suçlamayın. Manitanız genellemelere uymuyorsa, gidin atlayın üstüne. Sabah öpücüğü verin bişi yapın artık. Ama onlara yaranmak için karaktersiz olmayın. Ha ille erkek erkek diyorsan canım arkadaşım, çık dışarı daha çok var onlardan.. bulursun yine.

neyse bak tansiyonum çıktı yine. canımı sıkmayın..
aushdadh :)

12 Haziran 2009

silence! i kill you!

Facebook bidi bidi oluşumunun tek işe yarar tarafı; unuttuğunuz güzel ve eğlenceli
videoların mis gibi tekrar karşınıza çıkması. Öyle ki; jeff dunham'ın "achmed the dead terrorist"
skecini tekrar hatırlayıp, indirip, krizlerden kriz beğenmeme olanak sağlamıştır. ne de güzel olmuştur.



- knock knock!
- who's there?
- me, i kill you!
aushduahd :D

bitmedi. christmas falan değil ama eger bu ikilinin "jingle bombs" adlı yeni yıl şarkısını dinlemezseniz çok üzülürüm, uykularım kaçar diye; şurda size sunuyorum. ne yaparsanız yapın hadi. :)


jingle bombs, jingle bombs may blow up your seat
where are all virgins that bin laden promised me..
saygılarımla.. :P